New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

Ți-ai luat prag? I.D. Fest te ajută!

Pentru că și la teatru ,,la început a fost cuvântul”, îți propunem să faci cunoștință cu o serie de termeni, despre care n-ai auzit, sau poate da, dar niciodată nu ți-a trecut explicația pe la urechi. Am putea tot la fel de bine să spunem că astăzi învățăm cum se vorbește la teatru, chiar în acest articol. Lectură plăcută îți dorim!

 

premiile-galei-star-18451516

Teatrul Municipal Bacovia

 

 1. Brechtian– este un termen pe care îl folosesc unii dintre regizori pentru a se explica în fața publicului în cazul în care părți ale spectacolului nu sunt înțelese de nimeni, poate chiar nici de ei🙂
 2. Decorativ– actrițele frumoase care joacă mai mult decât prost au și ele o denumire. Ne întrebăm cum se numesc actorii chipeși cu așa talente actoricești?
 3. O.S.T.A. – prescurtare din lumea teatrului pentru „O sta mult fără o activitate teatrală?”
 4. Antract – pauza între două acte sau între doua părți ale unei reprezentații, pentru că și un Shakespeare e din când în când obosit.
 5. Baia de lumini– Nu-ți dorim să fii pe scenă în timpul unei băi de lumini, te vei simți ca un pui la cuptor. Baia de lumini e atunci când ești o adevărată vedetă și atunci când intri pe scenă toate reflectoarele au obligația să te lumineze.
 6. Curte şi grădină-partea din dreapta scenei, privind dinspre sală, se numește “curte”, iar cea din stânga “grădină”Da, chiar au o denumire.
 7. Bâlbă– este o greşeala făcută de un actor care pronunţă greșit o replică. Hmm…nouă ne aduce aminte de serbările de la grădiniţă.
 8. A-ţi lua prag– acel moment când actorul se crede în timpul tezei la latină şi nu ştie ce să zică, se blochează. Pentru asta există acolo un sufleur, cel mai bun prieten al actorilor, de care este nevoie atunci când… se rămâne fără cuvinte
 9. Cortina– probabil toți știți ce este, dar suntem curioși dacă știai că există și cortină de apă, se folosește la spectacolele de pe lac pentru mascarea schimbărilor de decor. Destul de tare să vezi valuri la teatru, nu?
 10. Ștangă – ,,leagănele” de pe scenă. Dacă ai văzut Îmblânzirea scorpiei, știi la ce ne referim.
Tags:

  Related Posts
  Leave A Comment

  Leave A Comment