New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

Teatru…ISH (+interviu)

Sâmbăta la teatru sună bine, nu e așa? Atunci ar trebui să știți că Festivalul Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, organizat de Teatrul Municipal Bacovia, a început, iar pe 9 aprilie îl puteți vedea pe Ștefan Huluba pe scenă, cu al lui favorit one man show, ,,…ISH“, recital în concurs, începând cu ora19:00. Conceptul spectacolului este semnat de el însuși, în colaborare cu Matei Lucaci-Grunberg,  apariția  sa reprezentând Asociația Jamais Vu Bucuresti. Ștefan Huluba este fost membru al trupei  Nobody’s Group, care an de an a participat la festival, și actual membru al juriului I.D. Fest. Noi vom fi acolo să-l susținem și vă așteptăm pentru a vă petrece după amiaza în alt mod, alături de un actor foarte drag nouă.

 

În continuare, vă invităm să citiți un interviu cu actorul Ștefan Huluba, realizat de echipa I.D. Fest…

 

1.Ce ne puteți spune despre spectacolul ,,…ISH”, pe care îl veți juca pentru publicul bacăuan sâmbătă?

Spectacolul este un One Man Show, cumva născut pentru Gala Hop de acum doi ani și de atunci este mereu work-in-progress, pentru că nicio reprezentație nu este la fel ca cealalaltă. E un format de improvizație, de aceea nu putem spune că are neapărat un text și o regie, ci mai mult un concept. E un spectacol pe care mi l-am dorit de mult, cu un concept nou și nemaiîntâlnit în România, pentru că folosește niște mijloace de expresie neobișnuite.

 

2. Cum v-a influențat teatrul din adolescență?

Foarte mult, voiam de mic să devin actor, dar cel puțin teatrul din liceu, activitatea mea alături de Nobody’s Group, participarea la festivaluri, întâlnirea cu trainerii, cu colegii din celelalte trupe, într-adevăr m-au determinat definitiv să merg în zona actoriei. Atunci am învățat foarte multe lucruri, care ulterior în facultate mi s-au confimat sau pe care acum mi le readuc aminte. A fost foarte util, dar mai mult decât atât, mi-a fost de ajutor și în viață, nu numai în meseria de actor. Ceea ce facem, ceea ce am făcut și face și I.D. Festul în continuare ne ajută nu doar pentru a deveni oameni de teatru, ci și spectatori foarte buni, oameni mai deschiși în orice altă meserie.

 

3. Cum este să participați  la festivalul I.D. Fest ca jurat și trainer?

Prefer experiența de trainer. În postura de jurat, totul este mai rece,  pentru că trebuie într-adevăr să faci anumite diferențieri între spectacole, lucru cu care nu sunt neapărat de acord. Nu cred în premii de performanță la nivelul acesta, de teatru pentru adolescenți, dar în aceeași măsură, mi-a permis să cunosc mult mai mulți oameni. Prefer să fiu trainer, pentru că ne cunoaștem cu toții mai bine, îmi permit să mă joc mult mai mult, iar relația cu elevii e mult mai caldă.

Mulțumiri!

Se simte că se aproprie Fest-ul, haideți la teatru! Astăzi la 19:00!

12916971_10153931199675837_8898118517701139003_o

Programul Festivalului

http://www.zilesinopti.ro/articole/11993/programul-festivalului-international-al-recitalurilor-dramatice-valentin-silvestru

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment