New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

Spectacole de prin I.D.Fest, 2

15 iulie: I.D.Festul continuă cu cea de-a doua zi de spectacole!

 

Atelierul de Teatru- UN SPECTACOL PAMFOMATIC, de Anamaria Codiță

Regia: Florin Ivancov

Deschide Google, tastează ,,pamfomatic definiție” și vei vedea răspunsul ăsta: „Căutarea dvs. – pamfomatic definitie – nu a returnat niciun document.” După ce mai verifici dacă ai scris corect și după ce primești același mesaj, e clar ca trebuie să vii la spectacol să ți se explice pe viu care-i treaba. Cu decorul și costumele s-a jucat tot Atelierul de teatru.

E aproape terapeutic ceea ce faceți

Sunteți mult mai tari decât am auzit.

 

The Knockers- Colecția, după Iorestina Florea (adaptarea: The Knockers)

Regia: The Knockers

,,Colectia” se pregătește de prezentare publică pentru prima dată la IDFest, într-o formulă inedită. Textul, scris inițial de Iorestina Florea, a fost baza mai multor regizări diferite, de fiecare dată modificat și adaptat altfel de către alți membri ai trupei. Variantă pentru IDFest 2016 are la bază povestea unui colecționar mai deosebit prin natura colecției sale.

Profund afectat de o copilărie din care a lipsit figura paternă, îngrozit de teama că va fi din nou părăsit, Victor începe să colecționeze sufletele celor din jurul lui. Lumea lui este populată de umbre care intervin în monotonia unei vieți alături de Costache, valetul familiei, incluzându-le pe mama și sora lui Victor, primele lui două soții, cel mai bun prieten al lui, dar și o servitoare și poștașul. Proaspăta lui soție, Ana- la fel cum se numeau și primele două- pătrunde inocentă în această lume ciudată despre care nu știe că există, și va deveni ea însăși parte din colecție, alături de Costache, care va întregi colecția, aducând colecționarului mult dorită liniște sufletească. Sau cel puțin așa speră el…

În ciudă poveștii care pare macabră, alegerea regizorală nu se axează pe scene violențe, ci pe prezentarea nuanțată a personajelor. Spectacolul poate fi unul obișnuit sau poate deveni interactiv, bazat pe improvizație, dar acest aspect îl vom definitiva ulterior, fără a avea nevoie de modificări în afară abordării regizorale.

Au fost niște simpatici, ca întotdeauna.

Un spectacol curat.

 

Heavenly Hell- OZ, după  L. Frank Baum (adaptarea: Mariana Boșneac)

Regia: Ionuț  Moroșanu 

O adaptare liberă, foarte liberă după Vrăjitorul din Oz. Dorothy, Scarecrow, Tin Man, the Wicked Witch of the West, cu toții se regăsesc într-un univers cât se poate de actual și de…românesc. Promitem hohote sănătoase de râs și, din când în când, zâmbete amare. Spectacol recomandat doar celor care se pot privi, autoironic și realist, în oglindă!

Au avut un curaj nebun și mi-a plăcut spirirtul lor. Am simțit manifestul și m-am bucurat mult că pot spune ceea ce gândesc și e clar extraordinar!

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment