New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

Spectacole de prin I.D.Fest, 3

16 iulie: La I.D.Fest, teatrul tânăr face minuni. Cea de-a treia zi de spectacole vă prezintă următoarele trupe:

 

Nobody’s Group- Circus Olympus, după Lindsay Price (traducerea și adaptarea: Nobody’s Group)

nobodys.jpg

Regia: Andrei Cristea

Noi suntem The Greek Geeks, o trupă de circ ambulant, un grup de oameni care de-a lungul anilor au prins drag față de mitologia greacă. Oricum, după o lungă călătorie am ajuns și în orașul vostru și ne bucurăm să vă prezentăm cel mai nou spectacol al nostru, „Circus Olympus”! Acesta surprinde o altfel de lecție de istorie, și anume viața atotputernicilor zei…în timpul lor liber. Suntem siguri că toată lumea știe cum au apărut anotimpurile, iar dacă nu, The Greek Geeks vă prezintă povestea într-un mod diferit cu haz și mult entusiasm. Cine s-ar fi gândit, de exemplu, că înspăimântătorul Hades nu își poate face o prietenă? Sau că Zeus are o pasiune ascunsă pentru buburuze… Rimele lui Perseu vă vor îndulci ziua, spre nenorocul Medusei, iar în cazul în care ne mai rămâne timp, mai avem multe alte povești pe care să vi le povestim. În orice caz, Circus Olympus este combinația perfectă dintre amuzament și…amuzament.

 

S-au simțit bine pe scenă și au avut o energie care a fost transmisă și publicului. Dar unele persoane nu au intrat bine în personaj.

Glumele au fost super gândite, având în vedere că ei au tradus piesa.

Apreciez foarte mult pentru că au avut grijă la detalii, costume superbe si puse la punct, energie, multe glume bune, mi s-a părut un spectacol complet.

A fost un spectacol foarte amuzant, cu glume foarte bune și reușite, care au reușit să îmi a aducă o stare de bine.

Părerea mea e ca puteau să facă mult mai mult, probabil au avut emoții sau așa e la început. Dumele puteau fi duse mai departe, pare că s-au grăbit pe scenă, la replici, si poate nu s-a înțeles ce a vrut textul să zica. La Hades putea fi un contrast mult mai mare între personalitățile lui, între exterior și interior, cum e el defapt. Părerea mea e că trebuia mai mult lucrat pe detalii și evidențiate acele lucruri, practic cele mai amuzante. Cel mai mult mi-a placut tipul care făcea rime, mi s-a părut cel mai asumat.

 

AICI-DEȘTEPTAREA PRIMĂVERIIdupă piesa lui Frank Wedekind (adaptarea: Tiberiu Roșu)

aici.jpg

Regia: Tiberiu Roșu

Este un spectacol cu și despre adolescenți, cu pornirile și trăirile lor specifice acestei vârste. Cu cât societatea evoluează, cu atât informațiile pe care le au tinerii sunt mai multe și evoluează și ei. Au nevoie de explicații, de răspunsuri la întrebări pe care poate nu le pun niciodată, altfel ajung în situații fără ieșire, cu un final de-a dreptul dramatic. Problemele adolescenților din ,,DEȘTEPTAREA PRIMĂVERII” sunt atât de actuale încât începi să te întrebi dacă specia umană evoluează sau doar avem această impresie, totul nefiind decât o goană în jurul unui punct fix. Viețile sfărâmate ale unor adolescenți în formare ajung fapte diverse deșuete pe care media le exploatează fără a ști de fapt, că acel tânăr avea niște așteptări, niște vise, un viitor înainte. Multe din întrebările adolescenților rămân și astăzi fără răspuns. Multe subiecte sunt încă un tabu, părinții sau profesorii refuză sau nu știu cum să îi ajute să treacă de perioada tulbure a adolescenței, când tinerii suferă transformări care îi sperie și pe ei înșiși, și de cele mai multe ori, reacțiile lor ciudate sunt judecate sau condamnate de adulți fără a se încerca aflarea cauzelor.

 

Cel mai bun spectacol pe care l-am văzut până acum.

A fost un act de prestanță și armonie.

Mi-a plăcut foarte mult spectacolul, au transmis tot ce au avut de transmis și de 3 ani, de când sunt participant la I.D. Fest, nu am mai văzut un spectacol atât de bun.

A fost un spectacol foarte bun, cu un text foarte delicat.

A fost foarte fain, mi-a placut ca au abordat anumite teme sexuale la care multa lume se uita la ele cu un ochi foarte pudic.

Mie mi-a placut foatre mult faptul ca a fost ceva diferit si mi se pare ca chiar iti trebuie talent si dedicatie sa poți sa joci o piesa care are elemente  controversate si mi-a placut ca desi au avut o grămadă de momente erotice, nu au fost inhibati, ci dezinvolti.

A fost super faina, cu subiecte foarte interesante si greu de abordat, iar actorii s-au descurcat foarte bine cu coregrafia.

Mi-a placut actualitatea mesajului, m-a impresionat. Datorită faptului ca părinții nu se deschid părinților, favorizează crearea unor blocade intre ei si aparitia unor situatii de viața nefericite precum viol, avort, sinucidere.

Mi s-a părut un spectacol cu de toate, au reușit sa-mi pornească niste sentimente destul de intense și cam asta e defapt teatrul. Daca poți să transmiți ce simți tu, starea ta de interior de pe scena, atunci faci teatru. Ei au făcut teatru. 

Pe lângă faptul că toată lumea a spus că a fost foarte bine regizată și foarte bine pusă în scenă, fiecare actor a strălucit în felul lui. Nu pot nicidecum să zic ca s-a pierdut undeva ceva, toata energia a fost acolo și a fost transmisă publicului. Am plecat cu ceva în plus de “Aici”.

Sinceră sa fiu, sunt stânjenită de faptul ca nu am auzit de aceasta piesă înainte, tind să cred ca a fost interpretată excepțional în toata posibila originalitate a trupei. Am simțit o tensiune apăsătoare pe tot parcursul spectacolului, actorii au reușit sa ajungă la sufletele spectatorilor, au facut o treabă minunată.

Piesa mi-a placut super mult. A fost super. În general, nu prea îmi plac chestiile care se leagă de religie sau subiecte asemănătoare, dar a fost foarte interesant interpretată și nu a fost religie la modul batjocoritor. Mi s-a părut că a transmis un mesaj interesant, chiar mi-a plăcut, sper sa câștige.

 

 Victoria Art Break the Wall

victoria art

Regia: Victoria Art

,,Break the wall” este o poveste despre anii de liceu, pentru mulți dintre noi poate cea mai frumoasă perioadă a vieții noastre… O poveste despre înăbușirea personalității, despre lipsa de comunicare, despre zidul care se ridică uneori între profesori și elevi dar și despre dorința și forța de a dărâma acest obstacol. ,,Break the wall” este un spectacol non-verbal, compus din 7 scene – o frumoasă călătorie prin lumea problemelor adolescentine, a primelor emotii, evocând în final un mesaj puternic, menit să atragă atenția: fiecare trebuie lăsat să gândească liber, să comunice, să descopere cine e și să fie el însuși. În acest spectacol, arta actorului se îmbină cu muzica sunetelor obținute din diverse obiecte neconvenționale, dans sau voce, debordând energie, umor și bună dispoziție.

Mie mi s-a părut foarte interesant, adică nu ma așteptam să fie ceva care să țină așa mult și să fie non-verbal. Foarte interesante coregrafiile și nu m-am plictisit așa cum mă așteptam.
E de apreciat ca au încercat să vină cu un spectacol mut, dar puțin cam mult, cam lung. Cred că pe majoritatea i-au depășit.

A fost foarte okay, e super de apreciat să faci un spectacol fără cuvinte, pentru că de obicei cuvintele te ajută, dar în acest caz nu au fost necesare.

-Eu cred că spectacolul culminează foarte mult specificul pieselor de anul asta. Dacă stăm să ne gândim, majoritatea au fost manifest. Am empatizat foarte mult cu aceasta tendință. Îmi place și o simt extraordinar de organică printre partciipanți. E la fel de extraordinar și acest curaj al lor. 

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment