New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

Spectacole de prin I.D.Fest

14 iulie: I.D.Fest-ul dă startul spectacolelor de teatru tânăr ce sunt jucate pe scena Teatrului Bacovia.

 

A.C.T. Bacău- Spectatorul condamnat la moarte

Trupa A.C.T Bacău a pregatit un spectacol ce îmbină într-un mod firesc tipologii atipice umane aflate, în aparență, într-un impas existențial. Sfârșitul este unul imprevizibil, întrucat spectatorul, neavizat, prevestește o drama a spectacolului printr-o comedie neagră și printr-un absurd al situației regăsit în textul lui Matei Vișniec. Fiecare personaj este tipizat și individualizat, ca la epilog să realizăm că acestea fac parte dintr-un puzzle imaginar cu scopul de a crea ceva real. Pătrundem într-o lume ireala, ce gravitează în jurul absurdului, cu scopul de a realiza puterea imaginației și scopul creației artistice.

 

De la spectatori adunate:

A fost interesant. Să o țină așa în continuare.

Am râs foarte mult, a fost foarte amuzant și mi-a plăcut mai mult decât prima dată. 

 

In The Spot Bacău- PE AICI NU SE TRECE. STRADĂ ÎNCHISĂ PENTRU REPARAŢII. , după Cristina Iancu (adaptarea: In The Spot)

Discrepanța dintre două mentalități diferite – generația anterevoluționară și cea post – , zecile de discuții și intepretări, sutele de ofuri și persoane contrariate; despre asta discută noua generație a trupei InTheSpot în spectacolul “Stop. Pe aici nu se trece. Strada închisă pentru reparații”. Obosiți de propaganda slabă realizată de televiziune, de ignoranța zilnică și de acceptarea mediocrității, un grup de adolescenți doresc să spargă tiparul pe care societatea le impune să-l urmeze. Pasionați de artă, în special de teatru, aceștia pregătesc în paralel un spectacol modern, inspirat din cotidian, punându-se problema emancipării forţate, a falsurilor promovate de societate. Cu toate acestea, interesele lor culturale nu se opresc aici, ei urmând a reprezenta revolta pe care tinerii o vor duce împotriva generației ce se prezinta ca fiind ,,adulții”.

Eu cred că a trezit multe negații și controverse, exact ceea ce trebuie să facă un spectatol.

 

Transparency Bacău– ,,Harap- Albuș”, de Luiza Dabija

Regia: Transparency

,,Harap- Albuș” este o adaptare modernă a ,,Poveștii lui Harap- Alb”, o comedie savuroasă, sub marca trupei Transparency, ce  mutăaccentul de pe vitejia eroului din basmul tradițional pe comical ce reiese din diferența aparență- esență. Harap- Albuș, un tânăr neexperimentat, dar cu îndrăzneala puerilă de a face față unei provocări, pornește spre Împărăția Verde a unchiuluisău, după ce frații lui s-au dovedi tincapabili. Norocul, șansa și ajutoarele lui sunt ingredientele care îi simplifică drumul și îl fac să reușească.
O va întâlni pe fata Împăratului Roș iar relația dintre ei va ridica niște semne de întrebare. Harap- Albuș va fi păcălit de Spân, personajul căruia îi descoperim povestea și psihologia abia la final, secvență ce răstoarnă părerile învechite despre basmul tradiționalși care instigă mințile și modul de interpretare ale oricui.

A fost în primul rând extraordinar, iar în al doilea rând curajos.

Au avut mult curaj să abordeze un asemenea spectacol. 

Mi s-au părut naturali și pe întreg, foarte ingenuu. 

 

Teatrul Pi- Cercul poeților dispăruți, după filmul ,,Cercul poeților dispăruți” (traducerea și adaptarea: Ioan Rusu)

teatrul pi

 

Regia: Teatrul Pi

S-a întâmplat ca unii dintre noi să vadă filmul împreună și atunci ne-a lovit o idee: “Hai să facem o piesă după filmul ăsta! “. A fost greu la început,deoarece am lucrat ceva la scenariu, dar având în vedere că ne-am gândit din timp că am putea participă la I.D. Fest cu o piesă în premieră am spus: “Să-i dăm bice!”

Piesă a fost pe gustul tuturor. Suntem elevii unui colegiu destul de strict și știm ce înseamnă seriozitatea, uniformă obligatorie și învățatul; dar mai știm și că există pasiune, în spatele oricărei ambiții de a ajunge cineva în viața, avem pasiune și pentru artă.

În mare parte piesa evidențiază atât importanța școlii în viață unui elev cât și a iubirii, a prieteniei și a dorinței proprii.

Neil Perry elevul unuia dintre cele mai prestigioase și stricte licee din țara. Este educat de către tatăl sau, Mr. Perry ca unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții este realizarea profesională. Tatăl sau îi insuflă încă de mic ideea de a urmă studiile faculatatii de medicină.

La începutul unui nou an școlar, Neil și colegii săi fac cunoștință cu un nou profesor de literatură Mr. John Keating, profesor ce preferă să-i facă pe elevi să creadă în propriile aspirații și pasiuni. El încearcă să le demonstreze că profesiile mărețe nu sunt cele mai importante aspecte în viață unui om. Mai mult decât atât acesta le stârnește eleviilor pasiunea pentru literatură,aceștia descoperind existența unui cerc secret de elevi ce a fost prezent în liceu acum mulți ani.

Din pasiune și dorință de a descoperi ceva nou aceștia reînființează”Cercul poeților dispăruți”, idee văzută destul de prost de către conducerea școlii.

Povestea lui Neil evidențiază multe aspecte ale vieții de licean, dar mai mult decât atât pune în balanța viața sigură oferită de o carieră și dorința de a-și urma visul.

Ceva nou, mișto. A avut un mesaj interesant, am simțit că îl poți asemui unui lucru pe care nu-l dorești.

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment