New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

Spectacole de prin I.D.Fest, 4

17 iulie: Ultima zi dedicată spectacolelor realizate de trupe de adolescenți la I.D.Fest 2016.

 

The Hooleelogans- Cerere în căsătorie, de A.P.Cehov

Regia:  Alexandru Bogdan Coțofrec

Din cele mai vechi timpuri până în prezent, dragostea a fost singurul lucru care nu s-a schimbat. Sentimentul creat, care vine pe neașteptate, a fost scris, prezentat și a dăinuit de la Adam și Eva până în timpurile noastre.

În cele ce urmează, vom arăta că dragostea nu respectă un tipar, ci este sentimentul universal, care trăiește în fiecare dintre noi, arătat de fiecare om printr-un mod diferit. Astfel, antiteza dintre ,,Cerere in casatorie” și “Ursul” de A.P. Cehov rezultă într-un mod deosebit, prezentând astfel modurile în care un om poate arăta sentimentul de afecțiune.

Pe scurt, vă vom prezenta o comedie romantică, pe gustul tuturor.

 

Drama Club- Împăratul muştelor, după William Golding (adaptarea: Drama Club)

drama clun

Regia: Mirela Cornelia Nistor

O adaptare plină de acțiune și suspans ce prezintă drama unui grup de elevi, a căror călătorie a luat o întorsătură neașteptată, tragică în cele din urmă. Fără griji, fără şcoală, fără teme, fără pedepse, fără vreun adult care sa ii bata la cap, fără hrana, fără adăpost, fără scăpare. Toate acţiunile, gesturile şi hotărârile copiilor, ce au viziuni diferite asupra trăirii vieţii libertine, oferă un răspuns crud şi realist la întrebarea: este libertatea absoluta calea spre paradis? Bătălia din fiecare om, cu rațiunea și instinctul în rolurile principale va fi una greu de oprit în această situație.

Spectacolul a avut puterea necesară de a mă face să mă întreb ce aș fi făcut în locul lor. Încă de la început m-au captivat și m-au condus pe firul dramatic până în momentul culminant când am izbucnit în lacrimi și am simțit nevoia să iau o gură de aer. Am apreciat coregrafiile tematice și inteligența scenografiei. M-a sensibilizat enorm și m-a determinat să îmi pară rău că nu am citit încă cartea.

A avut un impact foarte mare asupra spectatorilor. Îl consider un spectacol aproape profesionist.

 

Brainstorming- The Breakfast Club, bazat pe un film de John Hughes (traducerea și adaptarea: Ștefan Iancu)

Regia: Brainstorming

Brian, Andrew, Claire, Allison și Bender sunt chemați în detenție de către doamna Vernon, directoarea liceului la care învață toți cei cinci. Timp de nouă ore sunt forțați să rămână în sala de detenție, urmând ca la final fiecare dintre ei să predea un eseu despre „cine cred că sunt.” Pe parcursul zilei, tinerii își acordă pentru prima data atenție așa cum nu au mai făcut-o niciodată din cauza grupurilor din care aparțin fiecare. Detenția devine un spațiu al refulării, un loc unde frustrările și problemele de acasă sunt auzite. La finalul zilei, totuși, cei cinci sunt confruntați cu o întrebare simplă: ce se va întâmpla luni la școală?

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment