New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

Socializare într-o cafenea- Cum să cunoști o persoană în timp ce îți savurezi cafeaua

Cafeaua, elixir ce reprezintă apa vie din zilele noastre, a ajuns un element care metamorfozează stările oamenilor, conferindu-le o nouă lume desprinsă de cea a haosului cotidian. Cafeneaua e locul care-ți oferă, pentru câteva minute magice, și oportunitatea de a crea o conexiune a cărui intermediar e chiar băutura caldă sau rece, îndulcită sau amară, cu un alt iubitor de cafea.

„Hai la o cafea!”

Cafenelele au reprezentat de la bun început locația în care socializarea dintre două persoane și-a avut rădăcinile, iar expresia ,,Hai la o cafea!” constituia circumstanța perfectă de a cunoaște oameni noi. O primă întâlnire într-o cafenea, accidentală sau nu, cuprinde scenariul perfect – aroma îmbietoare a boabelor de cafea, atmosfera caldă și primitoare, dar și un prim lucru în comun: în cazul de față, cafeaua. Empatizând în acest fel, se formează o relație alimentată de o singură cafea la momentul potrivit, inițiată de un zâmbet timid, ce poate evolua gradual în conversații sincere și firești, în funcție de timpul petrecut împreună. Desigur, această primă ieșire le oferă celor două persoane în faza de cunoaștere perioada de timp necesară revelării câtorva detalii, astfel încât să rămână o urmă de mister care va cere savurarea unei alte cafele, pretext secundar în contextul socializării.
Ambientul relaxant dintr-o cafenea creează o conjunctură ideală, oamenii având prilejul de a se conecta în afara mediului virtual, în timp ce se bucură de gustul inconfundabil al băuturii care aduce oamenii aproape – atât fizic, cât și spiritual. Importanța acestei socializări poate fi subestimată, întrucât, fiind absorbiți de agilitatea cu care se mișcă toată lumea în jurul nostru și uităm de ceea ce contează cu adevărat. Devenim prea ocupați să ne integrăm într-o comunitate în care relaționarea reală este considerată de modă veche, iar cea bazată pe tehnologie primează, fiind din punct de vedere al timpului neprețuit, mult mai accesibilă.               Totodată, această comunicare ajută și pe plan emoțional, dezvoltând naturalețea in limbaj și gesturi, abilitatea de a începe o discuție, dar și de a înlătura timiditatea sau anxietatea.
Cafeneaua întruchipează o circumstanță perfectă, în care conceptul de ,,prima impresie” se transformă într-un mediu de socializare tangibil, cu care iubitorii de cafea cochetează, profitând de avantajul extinderii orizonturilor sociale și de ce al dobândirii unui potențial prieten care va iubi, foarte probabil, cafeaua la fel de mult ca ei!

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment