New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

3 idei pentru un Revelion de neuitat

Cum să petreci finalul de an

Fiecare om are un mod diferit de a sărbători noaptea dintre ani. Unii îl petrec cu familia, cu prietenii, cu Dan Negru… Pe oricine întrebi, fie îți va spune un plan elaborat de a-și face noaptea incredibilă, fie îți va spune simplu că petrece acasă sau cu niște prieteni apropiați.

https://pin.it/7vkjiBQ

Dar doar pentru că nu te duci în Saint-Tropez de Revelion, asta nu înseamnă că nu poți să-ți faci o petrecere memorabilă. Iar dacă nu ai idei despre ce să faci în afară de a aștepta miezul nopții ca să te culci după, îți ofer 3 idei de activități distractive pentru un final de an plin cu voie bună.

1. Joacă-te!

Dacă ai mai mulți prieteni și cel puțin un pachet de cărți de joc îți garantez că vor trece ore până să vă plictisiți. Nici nu e nevoie să știi vreun joc de dinainte pentru că o scurtă căutare pe Google îți va arăta multe variante de joc și regulile lor. „Kems”, „Popa prostul”, „Trombon” sau și o variantă simplificată de Poker pot fi învățate relativ ușor.

https://i.pinimg.com/564x/0b/d2/a5/0bd2a58a7cb8467e6a8593cbce69e5f0.jpg

Dacă preferi clasicul „board game”, sunt zeci de jocuri distractive care pot fi jucate în grup. Unul pe care l-am testat personal e se numește  „Activity”  și nu pot să spun decât că a lăsat pe toată lumea râzând cu gura până la urechi.

Totuși, nimic nu te oprește din a fi original. Trezeștek-ți spiritul competitiv și creativ, inventând propriul tău joc sau „îmbunătățind” regulile celor pe care le ai deja. Important e să vă amintiți cu toții că scopul e să vă distrați, nu să câștigați. „Drinking games”, căutări de comori…Orice idee e bună cât timp vă lasă cu amintiri plăcute.

2. Fiți barmani pentru o seară!

Pe lângă masa de Anul Nou, îți trebuie și ceva de băut. Dar dacă vrei să transformi acest obicei în ceva exotic, ce mod mai bun de a face asta decât să îți testezi talentul în mixologie ? Și chiar mai bine, ce ar fi să afli cât de bine îți cunosc prietenii gusturile (și tu pe ale lor) convingându-i să-ți prepare ceva reprezentativ pentru tine? Alcoolul e opțional, dar creativitatea e esențială ! Sunt suficiente rețete spectaculoase pe internet.

Tot ce îți trebuie e puțină pregătire în prealabil. Poți să rogi pe fiecare să aducă ce-i place sau să iei tu mai multe ingrediente interesante. Poate fi chiar și un concurs dacă vrei ! Pentru efect, costumele elegante ar adăuga o notă de profesionalism activității. E un mod bun de a încerca lucruri noi fără să îți părăsești casa și cu siguranță o să vă distrați făcând asta

3. Fii cine vrei tu!

https://i.pinimg.com/236x/d8/20/f9/d820f947c4e2000af706a41bf151a51a.jpg

Dacă mereu ți-au plăcut filmele și cărțile și ți-ai dorit din totdeauna să trăiești măcar o seară în pielea personajului tău preferat, Revelionul e noaptea ta ! Organizează o petrecere tematică inspirată din poveștile tale preferate. O idee amuzantă ar fi să spui fiecărui invitat o temă diferită de petrecere și să vezi cum se întâlnește Lucifer cu The Witcher spre exemplu. Costume, muzică, decor…Cu cât mai detaliat, cu atât mai bine!

Să zicem că vrei ceva mai simplu. Cine spune că de Anul Nou trebuie să fii îmbrăcat frumos? Nimic nu e mai confortabil decât  pijamalele! Deci dacă nu ai alte planuri, pune-ți cele mai simpatice pijamale și invită-ți prietenii la un sleepover (la care cu siguranță nu o să dormiți prea mult).

https://pin.it/12s7XfP

Bonus

Pentru un efect maxim, poți să încerci să combini mai multe idei într-una. Nu uita să găsești un loc bun de unde să vezi artificiile ! Momentul culminant al oricărui final de an este numărătoarea inversă de la miezul nopții. Asigură-te că ți-ai îndeplinit toate „datoriile” tradiționale  înainte de el „ca să începi anul bine” și bucură-te de această noapte.

https://pin.it/2oeMGLP

Știai că…

În Irlanda, fetele singure cred că noaptea dintre ani este un prilej ca să își găsească adevărata dragoste, așezând vâsc sub pernă visând la momentul în care își vor cunoaște alesul?

În Ecuador se confecționează sperietori de ciori care se ard la miezul nopții, tradiția spunând că astfel vei distruge tot răul acumulat de-a lungul anului?

În Venezuela, cei care își caută sufletul pereche poartă lenjerie roșie?

La Napoli, în Italia, Anul Nou este întâmpinat printr-un obicei special, care constă prin aruncarea pe fereastră a obiectelor vechi, simboluri ale anului care a trecut?

De Anul Nou în Danemarca, oamenii obișnuiesc să spargă farfurii în ușa vecinilor, considerându-se că familia care are cele mai multe cioburi în fața ușii va avea parte de cel mai mult noroc?

În Spania de Anul Nou există obiceiul de a se mânca douăsprezece boabe de strugure, semnificând fiecare lună din noul an?

Chilienii, locuitorii orașului Talca își sărbătoresc Anul Nou alături de rudele moarte?

Superstițiile din noaptea dintre ani

O superstiție spune că cine va dormi în noaptea de revelion va fi somnoros tot anul.

Se spune că în noaptea dintre ani este bine să ai bani în buzunar, atrăgând norocul de partea ta.

Este semn rău să spargi ceva în noaptea de revelion.

Aduce ghinion dacă agăți calendarul înainte ca noul an să înceapă.

Dorința pusă la miezul nopții în noaptea de revelion are mari șanse să se împlinească.

Chiar dacă nu o să fie cea mai incredibilă seară din viața ta, tot e o ocazie bună să lași trecutul în urmă și să-ți găsești speranțe noi pentru următorul an. Nu e nevoie de promisiuni. Oferă-ți o noapte în care să trăiești doar prezentul, căci el e singurul pe care îl poți trăi cu adevărat.

Articol scris de Teodora Iliescu și Nayra Turcea

Citește și :

http://idfest.ro/2020/12/29/pe-cine-mai-dam-vina-in-2021/

http://idfest.ro/2019/12/31/un-deceniu-10-perspective/

http://idfest.ro/2021/12/28/voluntari-de-craciun-impreuna-de-la-prima-imbratisare/

 

 

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment