New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

14 povești de iubire din viața reală

14 povești de iubire din viața reală

Cum v-ați cunoscut? E întrebarea care stă pe buzele noastre, încă de la vârste fragede, atunci când vedem un cuplu ce s-a menținut în timp. Fie că este vorba de părinți, bunici sau de prietena din copilărie pe care o urmărești cu drag pe rețelele de socializare. Deși ne așteptăm ca povestea lor de dragoste să fie scenariul perfect pentru un film demn de Oscar, în final ne dăm seama că lucrurile sunt puțin diferite.

Iubirea a avut mereu un mare impact: a fost muza marilor artiști, dar și factorul declanșator al unui război. Și totuși, acesta este sentimentul la care cu toții râvnim. Pe deviza “nu lăsa pe mâine ce poți face azi”, am ales cele mai potrivite povești de dragoste pentru a primi impulsul necesar să îți exprimi dragostea.

1. 14 scrisori, un singur răspuns

Timothy Chee a vrut să o ceară în căsătorie pe actuala sa soție, Candice Catherine după o săptămână de întâlniri romantice. Deși n-au avut niciodată o relație la distanță, acesta i-a scris 14 scrisori misterioase timp de 3 ani. Prima scrisoare începea cu un mare și evidențiat “W”. Într-o dimineață de iarnă a anului 2015, Candice era așteptată de iubitul ei care pusese scrisorile cap la cap, alcătuind întrebarea “Will you marry me?” (Te căsătorești cu mine?). Impresionată până la lacrimi, aceasta a spus “da” pe loc.

https://ro.pinterest.com/pin/661044051569511699/

2. Oh, Sweet Lorraine!

Fred Stobaugh și Lorraine Dinquel s-au cunoscut în 1938, iar după doi ani au devenit soț și soție. Cei doi au avut 3 fiice și 4 nepoți. Înainte de a sărbători 73 de ani de căsnicie, Lorraine a decedat. Sfâșiat de pierderea ei, Fred a scris un poem pentru “cea mai frumoasă femeie pe care a văzut-o vreodată”.

https://ro.pinterest.com/pin/516858494709054108/

Acesta a participat la un concurs organizat de Green Shoe Studio care a compus o linie melodică pentru acele versuri. “Oh Sweet Lorraine” a avut un succes atât de mare încât în anul 2014, a lansat “Took Her Home”. Fred a murit la 99 de ani în 2016, însă povestea lui dăinuie în documentarele realizate la cererea publicului.

3. 105 ani de viață, 87 de căsnicie. Care sunt secretele lor?

Zelmyra și Herbert Fisher s-au căsătorit în data de 13 mai 1924. Au rezistat împreuna în fața războaielor și evenimentelor istorice mai puțin plăcute din acea perioadă. Din 2008 sunt recunoscuți drept cel mai longeviv cuplu, intrând în Cartea Recordurilor cu 84 de ani de căsătorie. S-au adunat aproape 87 de ani până la moartea soțului în 2011.

https://ro.pinterest.com/pin/661044051569512259/

În urma unor serii de întrebări primite pe contul lor de Twitter, cei doi declară că respectul, sprijinul și comunicarea au fost cheia relației lor. Să nu uităm de încrederea și loialitatea pe care aceștia și-au purtat-o. “Amintiți-vă că mariajul nu este un concurs, nu țineți niciodată un scor. Dumnezeu v-a adus în aceeași echipă pentru a câștiga.”, adaugă aceștia.

4. Nerganita: dragoste interzisă

Cheile Nerei, situate în județul Caras-Severin, păstrează în taină legenda unei mari iubiri. Se spune că acum mulți ani, în pădurile apropiate, trăia un băiat chipeș și iscusit. Vânător de meserie, întâlnește o fată care l-a surprins cu îndrăzneala ei de a umbla prin acele locuri pustii. De fiecare dată când o vedea, inima îi tresălta de bucurie. După scurt timp, cei doi au început să se întâlnească în secret.

Au fost descoperiți destul de repede de către tatăl fetei care a poruncit să-l arunce pe băiat în munți, imobilizat de lanțuri. Îndurerată, a cerut ajutorul unei Zâne care a transformat-o într-o picătură de apă puternică ce a străbătut munții ani la rând. S-a pierdut odată ce s-a întâlnit cu câmpia, fără să își găsească sufletul pereche. Dragostea lor s-a transformat în cheile ce despica muntele, iar lacrimile s-au vărsat în apa cristalină a râului Nera.

5. Au devenit părinții a 7 copii într-o singură zi

Pam Willis, în varsta de 50 de ani, a simțit că trebuie să fie mama lor adoptiva. Povestea celor 7 frați a apărut în fața lui Pam la momentul potrivit: când ea și soțul ei, Gary, au rămas singuri după cei 5 copii ai lor au părăsit “cuibul”. Orfani în urma unui accident de mașină, cei 7 au cucerit numaidecât soții Willis. În scurt timp, au devenit parte din familie.

https://www.instagram.com/p/COGwf9xrQc6/?utm_medium=copy_link

6. Emily Blunt și John Krasinski, iubire la distanță

Anul 2008 i-a adus împreună pe Emily Blunt și John Krasinski. A fost dragoste la prima vedere, iar doi ani mai târziu, și-au pus inelul pe deget. În decursul filmărilor pentru “Tom Clancy’s Jack Ryan”, actorul zbura aproximativ 9600 km pentru a-și petrece weekend-urile alături de soția sa și de cele doua fiice. În 2018, au jucat împreună în filmul “A Quiet Place”.

7. Primul cuplu regal

Oare opusele se atrag? Întotdeauna! Așa s-a format și primul cuplu regal al României care s-a completat perfect în ciuda diferențelor evidente. El de fier, distant și sobru în vorbire, ea veșnic tânără și generoasă, regele Carol I și Elisabeta au trăit o dragoste puternică care a câștigat simpatia Reginei Maria în acea perioadă. La scurt timp, aceștia s-au unit prin logodnă.

8. Iubirea care face înconjurul lumii

 Dacă încă nu ești convins că dragostea e mereu însoțită de un strop de nebunie, Charlotte Bailey și Charlie White îți vor dovedi. Deși aveau carierele la care au visat, aceștia s-au mutat brusc cu părinții, în intenția de a strânge bani pentru a călători în jurul lumii.

În aproximativ 9 luni de zile, cuplul britanic a strans 24.000 de lire. Voiajul lor a început în 2015 și continuă până astăzi. În luna ianuarie a anului 2022, tinerii se aflau pe una din insulele Gili, în sud-estul Asiei. Aș spune că ei dețin recordul, căci experiența lor a devenit un stil de viata.

https://www.thewanderlovers.com/

9. O iubire demnă de Oscar

Moștenirea pe care a lăsat-o fizicianul Stephen Hawking nu se rezumă doar la munca sa, acesta fiind una dintre cele mai mari minți ale secolului XXI. Prin felul în care și-a trăit viața, poate cea mai importantă lecție pe care ne-a lăsat-o este că dragostea adevărată nu are limite și cu ajutorul ei poți trece peste toate dificultățile vieții.

Povestea sa de dragoste cu prima sa soție, Jane Wilde, a fost surprinsă în filmul ”The Theory of Everything” nominalizat la Oscar în 2014. Jane și Stephen s-au cunoscut în anii 1960 în timp ce erau la universitate și nu după mult timp Hawking a fost diagnosticat cu SLA (scleroză laterală amiotrofică), boală ce a evoluat gradual şi l-a lăsat în imposibilitatea de a se mişca, ţintuit într-un scaun cu rotile, aproape paralizat şi neputând să vorbească decât cu ajutorul unui dispozitiv (sintetizator de voce).

Diagnosticul medicilor nu a stat în calea dragostei lor. Cei doi s-au căsătorit în 1965 și, ulterior, au avut trei copii, Robert, Lucy și Tim.

Stephen Howking și prima lui soție, Jane, alături de copiii lor Lucy, Tim și Robert

https://images.app.goo.gl/2BfbYMg6sM5WPmQS9

10. John Legend, protagonistul unei iubiri legendare

Cu siguranță te-ai întrebat, încă de la prima ascultare, ce persoană l-a cucerit atât de tare pe marele artist încât și-a așezat sentimentele în pași de vals? “Cu cât cunoști mai mult pe cineva, cu atât ești mai inspirat de relația voastră”, declară John Legend în 2015.

https://ro.pinterest.com/pin/89509111334564913/

Așadar, cantecul “All of me” descrie în detaliu povestea de dragoste dintre el și soția sa, Chrissy Teigen. Pare decupată dintr-un basm, așa-i? În ciuda faptului ca îndrăgitul cuplu și-a pierdut cel de-al treilea copil în toamna anului 2020, aceștia se iubesc ca la început.

11. Ducele și Ducesa de Sussex

Prințul Harry și Meghan Markle reprezintă cel mai modern cuplu regal. Conform biografiei neoficiale “Finding freedom”, cei doi s-au cunoscut după ce actrița a dat follow unui cont de Instagram care aparținea Prințului Harry, sub acoperirea unui pseudonim bizar.

Cu trei ani mai mare, divorțată și fără sange regal, Meghan face față tuturor controverselor. Împreuna cu Harry, luptă pentru dragostea lor făcând sacrificiile necesare. Acum, se bucură că n-au dat glas îndoielilor, alături de cei doi copii, Archie și Lilibet.

https://ro.pinterest.com/pin/173318285652278676/ 

12. Bonnie și Clyde: periculoși sau îndrăgostiți lulea?

Adesea menționați în versurile pieselor muzicale, puțini ascultători știu că au fost printre cei mai mari gangsteri americani. În jurul anului 1930, cei doi s-au îndrăgostit la prima vedere. De atunci, Bonnie s-a alăturat infracțiunilor pe care Clyde le făcea deja. Tâlhări, hoți și asasini. În asta i-a transformat dragostea pe care aceștia si-o purtau. Perioada lor de “glorie” a durat undeva la 4 ani, după care au fost prinși într-o ambuscadă și uciși cu 167 de gloanțe.

13. Sinucidere sau răzbunare?

 Marc Antoniu și Cleopatra au format cel mai frumos cuplu din Antichitatea Romană. Totul a început când Cleopatra a apărut înveșmântată în Venus, zeița iubirii, cu intenția de a-l seduce pe Marc Antoniu. Deși acesta era căsătorit cu sora lui Octavian pentru a menține pacea în Roma, Cleopatra n-a ezitat să-i devină amantă. Se consideră că cei doi erau chiar căsătoriți, în ciuda legii romane care interzicea acest lucru.

După finalul celui de Al doilea război civil, Marc Antoniu a primit mărturie falsă despre moartea Cleopatrei, fapt ce l-a condus la suicid. La scurt timp, pentru a nu intra sub posesia lui Octavian, aceasta și-a pregătit “o moarte demnă de o regină”. Cei mai mulți spun că a aranjat să fie mușcată de un șarpe, însă nu e exclusă varianta în care aceasta ar fi fost ucisă de Octavian. Mai mult, povestea celor doi a fost dramatizată  de William Shakespeare.

14. Simbolul iubirii eterne

 Shah Jahan sau “Regele Lumii” a avut două soții, însă doar una dintre ele i-a furat inima. O aprecia atât de mult încât o considera “Bijuteria Palatului”, de aici și numele de Mumtaz Mahal. Aceasta a murit în timpul nașterii celui de-al 14-lea copil. Soțul a albit pe loc și a poruncit ca tot imperiul să fie îndoliat timp de doi ani.

https://ro.pinterest.com/pin/125889752072746871/

El nu și-a pierdut doar soția și mama copiilor săi, ci și cel mai abil sfătuitor politic. După încheierea acestei perioade, Shah Jahan a demarat lucrările pentru construirea unui mausoleu în cinstea ei care au durat 23 de ani. Veche de mai bine de trei secole, Taj Mahal păstrează vie amintirea celor doi îndrăgostiți.

Știai că…

O pildă veche spunea de mult, că undeva pe pământ, s-au adunat toate emoțiile și însușirile omenești la un joc de “v-ați ascunselea”. Nebunia a inițiat jocul și i-a căutat pe fiecare în parte. Singura de negăsit era Dragostea care era ascunsă într-o tufa frumoasă de trandafiri. Iute din fire, a început să scuture fiecare planta, până când unul dintre spini i-a străpuns ochii Dragostei. Cuprinsa de vinovăție, Nebunia a implorat iertare și a promis să-i fie ajutor. De atunci, Dragostea e oarbă și Nebunia o însoțește mereu!

Articol scris de Simona Diac

Citește și:

http://idfest.ro/2022/02/14/14-tablouri-faimoase-si-povestile-din-spatele-lor/

https://idfest.ro/2022/02/14/14-povesti-de-dragoste-din-literatura-romaneasca/

 

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment