New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

Training Camp – împreună de 15 ediții

Training Camp – împreună de 15 ediții

Orașul Bacău se învăluie în atmosfera festivalului Ingenious Drama când organizatorii acestuia își încep pregătirile pentru Training Camp. Teatru, dramă, festival, dar ce este Training Camp-ul? Training Camp-ul este momentul de pregătire intensă și de definire a întregii echipe de organizatori. Plini de entuziasm, aceștia pleacă în drumul spre Durău, unde sunt primiți cu brațele deschise de traineri. Timp de 4 zile, tinerii învață arta explorării necunoscutului.

Cine sunt trainerii și care este rolul lor?

Trainerii sunt foști organizatori care predau ștafeta noilor voluntari, încurajându-i să îmbrățișeze fiecare provocare, atât pe plan personal, cât și la nivel de echipă. Având minim 3 ani de experiență în palmares, aceștia ne oferă cele mai bune sfaturi pentru a asigura evoluția permanentă a festivalului. 

Pentru unii dintre noi, Training Camp-ul era o experiență complet nouă. Ne simțeam străini de ceea ce avea să urmeze, însă dacă ar fi să conturăm un tabloul final, am găsi cel puțin 3 motive care pecetluiesc o promisiune a reîntoarcerii: “Nimic nu se termină, doar se transformă într-o experiență nouă. (Răzvan Rățoi – trainer Advertising). 


Șansa de a cunoaște mai bine întreaga echipă I.D. Fest

Organizarea festivalului de teatru implică anul acesta aproximativ 90 de voluntari. Prinși în responsabilitățile și presiunea unei bune desfășurări, crearea legăturilor dinamice nu mai este primordială. Din fericire, Training Camp-ul ne oferă prilejul de a ne conecta unii cu alții prin workshop-urile alese cu atenție de traineri. 

Ce este un workshop?

Încredere, dezinhibare, curaj, zâmbete., așa ar descrie unul dintre trainerii departamentului de Advertising, Andrei Munteanu, noțiunea de workshop, în câteva cuvinte esențiale. Este un termen foarte vast care cuprinde orice informație acaparată într-un mod organizat, dar non-formal. 

Pentru I.D. Fest, un workshop este o activitate care la prima vedere poate părea neînsemnată. Este o abstractizare a unor aptitudini esențiale pentru anii maturității, în cadrul cărora potențialul fiecărui organizator atinge cote maxime. Anul acesta, workshopul ce a deschis Training Camp-ul a fost Speed dating-ul.

Cu ce scop ați ales Speed dating-ul ca activitate de început?

Speed dating-ul are scopul de a sparge gheața și barierele comunicării. Fiind un număr mare de organizatori este foarte greu să relaționezi cu toți ceilalți din varii motive. Având doar 30 de secunde la dispoziție de a afla cât mai multe despre cel din fața ta, ești pus în ipostaza de a pune întrebări interactive, de a învinge teama de a vorbi cu cineva nou și a avea mai mult curaj cu următoarea persoană.”, explică președintele asociației, George Bejan.

Devii trainerul propriilor pasiuni

Departamentele sunt structuri specializate ce necesită un set de aptitudini specifice. De aceea, trainerii pe departamente trebuie să aibă o anumită experiență în domeniile pe care le reprezintă. Aceste cunoștințe trebuie învățate și asimilate cât mai timpuriu pentru a putea îndeplini cerințele festivalului. În Training Camp, evoluția și influxul de informații este imens în comparație cu o ședință obișnuită de departament.” (George Bejan)

Advertising


Prin celebrul “Like și Share”, I.D. Fest-ul este la un click distanță datorită departamentului de Advertising. Experții în social media, au fost promovați de trainerii lor, Andrei Munteanu și Răzvan Rățoi. 

Mă bucur enorm că am avut ocazia să-i cunosc mai bine pe organizatori. Pe lângă faptul că formează un grup mult mai unit, am reușit să-i ambiționez să se gândească și să creeze conținut din ce în ce mai ingenios și atractiv.”, rezumă Andrei întreaga lor evoluție în urma ședințelor pe departamente.

Logistică


Cunoscuți drept secretarii festivalului, voluntarii departamentului de logistică valorifică orice informație sub forma tabelelor și a listelor bine structurate. Pentru a cunoaște mai bine abilitățile echipei, trainerul Cristian Neacșu cuprinde în câteva cuvinte atmosfera din cadrul acestui departament.

Membrii departamentului de logistică sunt foarte inteligenți și deschiși, mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu ei. I-am cunoscut mai bine și sper că i-am făcut să înțeleagă cât de important este departamentul pentru buna desfășurare a Fest-ului.

Creative


De la afișe până la tricourile care ne reprezintă, membrii acestui departament se ocupă cu tot ce înseamnă grafică. Pe parcursul acestui Training Camp, Ștefania Vătășescu a introdus elementele definitorii ale acestui departament.

Am observat că membrii departamentului erau destul de uniți, chiar și înainte de Training Camp, dar mă bucur că au avut mai mult timp pentru a colabora unii cu alții. Legat de partea grafică, am clarificat împreună niște lucruri esențiale care sper să îi ajute cât mai mult în timpul festivalului.

Redacție


Jurnaliștii generației noastre ne promit un viitor lipsit de fake news datorită curajului lor de afirmare. Timp de câteva ore, Vlad Apostu s-a alăturat membrilor echipei de redactare, la workshop-urile organizate de George Bejan. 

În urma subiectelor pe care le-am dezbătut, am simțit o adevărată putere feminină în cadrul departamentului.”. Au fost de nerecunoscut când au trecut a doua oară pe la noi.”, adaugă Vlad spuselor lui George Bejan.

Foto-Video


Atenți în fiecare moment, departamentul de foto-video imortalizează cele mai frumoase amintiri, de la începuturi și până acum. Alături de Robert Damian și Denis Toșa, echipa de foto-video a surprins cele mai importante tehnici ale fotografiei și videografiei. 

Consider că la finalul Training Camp-ului am reușit împreună să ne cunoaștem unii pe alții mult mai bine și să conturăm mai bine spiritul de lucru în echipă. Și sper că din această experiență, membrii au plecat mult mai motivați în a-și folosi potențialul maxim în cadrul departamentului.”, ne dezvăluie Damian. 

I.T.S.


La capitolul “Ingenious Time Spending”, membrii acestui departament au fost primii care au dat viață acestei noțiuni prin grija oferită lucrului manual. Georgiana Cupaș este cea care a asamblat, anul acesta, echipa I.T.S.

Eu am învățat să nu îmi fac așteptări, să iau lucrurile așa cum sunt și să mă bucur de ele. În caz contrar, I.T.S.-ul ar fi reușit, cu siguranță, să iasă din orice tipare. Am întâlnit o mânuță de oameni foarte deschiși la orice, foarte comunicativi și extraordinar de simpatici. Abia aștept să mă revăd cu ei și sper să țină cont de discuțiile din Training Camp.”, încheie Georgiana. 

Procesul de autocunoaștere

Training Camp-ul și, implicit, festivalul Ingenious Drama, n-ar mai fi doar despre artă dacă ar fi pe placul tuturor. Originalitatea acestei experiențe stă tocmai în timpul prin care ne deconectăm de lumea virtuală și ne conectăm cu noi înșine. Este primul contact cu un grup atât de mare, în care îți poți construi încrederea în persoanele din jurul tău.

Deși nu a fost nevoie de cuvinte grele pentru a-l descrie, acest proces de autocunoaștere presupune anumite sacrificii, dar care ne asigură rezultatele la care cu toții aspirăm. 

Cele mai semnificative evoluții se pot observa la trainerii noștri. Cu mai mult de 3 Training Camp-uri în spate, aceștia au privit festivalul din toate ipostazele pe care organizarea le poate oferi unui voluntar.

”Training Camp-ul m-a făcut să mă îndrăgostesc de acești oameni cu care lucrez, de festival și de tot ce înseamnă teatru. Pentru orice tânăr, cred că cel mai mare impact îl are depășirea unor frici interioare. În cazul nostru, am depășit bariere de care nici nu eram conștienți și, astfel, am devenit oamenii care suntem astăzi, plecând cu un bagaj de cunoștințe net superior altora de vârsta noastră. Training Camp-ul are multe de oferit voluntarilor, trebuie doar ca ei sa fie dornici să înțeleagă lucrurile mai mult decât în simpla lor aparență.”, povestesc trainerii în timp ce își derulează întregii ani de experiență.

 Articol scris de: Simona Diac și Ștefania Brătescu

Tags:

    Related Posts
    Leave A Comment

    Leave A Comment