New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

20 AUGUST 2021

Înscrieri I.D. Fest 22

 • 00
  Days
 • 00
  Hours
 • 00
  Mins
 • 00
  Secs
Istorie si misiune

Istorie si misiune

The Ingenious Drama Festival – Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineri este organizat în totalitate de către cei aproximativ 80 de liceeni voluntari ai asociației Asociaţiei Ingenious Drama.

Fondat în 1997 și preluat de Asociația “Ingenious Drama”, proaspăt înființată în 2009, acesta este unul dintre primele festivaluri de teatru tânăr din țară și prima inițiativă de educație non-formală prin practicarea artelor spectacolului și a managementului și organizării de evenimente culturale. O lungă perioadă de timp s-a desfășurat în limba engleză, iar din 2014 se desfășoară în limba română. De cel puțin 10 ediții a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale locale și a adus comunitatea din nou aproape de arta teatrală, indiferent de vârstă. În fiecare an evenimentul a continuat să crească, iar generațiile de organizatori au predat ștafeta, formându-se astfel un sistem organic de educare prin competențe specifice, care vin în completarea educației academice.

ID Fest a fost mereu un festival profesionist organizat de amatori pentru amatori. De-a lungul anilor prin juriul festivalului au trecut nume importante din lumea teatrului: Victor Ioan Frunză, Coca Bloos, Dana Voicu, Dana Dogaru, Isabela Neamțu, Ștefan Peca, Mihaela Ularu, Doru Mareș. ID Fest a devenit o rampă de lansare pentru tinerii interesați de artele spectacolului, ca dovadă fiind faptul că aceștia revin mereu în calitate de formatori sau membrii ai juriului, din dorința de a da ceva înapoi generațiilor următoare.