Despre ID Fest 2016

Ediția a XVII-a

idfest_2016Anul acesta se împlinesc 17 ani de I.D. Fest. The Ingenious Drama Festival – Festivalul Național de Teatru pentru Tineri revine la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, cu cea de-a XVII-a ediție.

Între 10-19 iulie, peste 250 de tineri din toată țara vin să se joace așa cum știu ei cel mai bine și transformă zilele obișnuite de iulie într-o sărbătoare aparte.

Spiritul tinerilor organizatori și participanți se va face simțit anul acesta printr-o veritabilă atmosferă de carnaval. Cele 10 zile vor purta spectatorii printr-un carusel de reprezentații scenice: 13 spectacole și 8 One Man Show-uri de teatru tânăr, și 4 spectacole profesioniste.

Cele 13 trupe de adolescenți (dintre care multe cu o tradiție de peste 10 ani) vor aduce pe scena de la Bacău totul de la clasic la contemporan, cu multă originalitate între.

Secțiunea de One Man Show, înființată acum 3 ani și susținută de Festivalul Internațional al Recitalurilor Dramatice „GALA STAR”, a prins aripi cu fiecare nouă ediție, iar anul acesta de selecție au trecut 8 recitaluri.

Textele scrise de către câțiva dintre participanții din secțiunea de One Man Show vor intra în concursul de Dramaturgie alături de alte scenarii originale (care deși nu au trecut de selecția pentru spectacole, au dat dovadă de calitate la nivelul textului).

Juriul de anul acesta se află sub semnul câtorva noutăți de bun augur. În primul rând, vor reveni veteranii – actrița Isabela Neamțu, regizorul Horia Suru (unul dintre artiștii formați chiar de primele ediții ale festivalului) și criticul de teatru Doru Mareș. Apoi, aflat pentru prima dată la ID Fest, actorul Marian Râlea se alătură juriului cu aceeași energie cu care a crescut atâtea generații ce l-au urmărit ori ca „Magicianul” de la televizor, ori ca unul dintre cei mai versatili actori de teatru și film de la noi. Și nu în ultimul rând, după o pauză de câțiva ani, ID Fest o întâmpină din nou pe vechea sa prietenă, și președintele onorific al festivalului, actrița Coca Bloos. Și probabil una dintre cele mai bune dovezi că festivalul este o rampă de lansare, anul acesta juriul se va bucura și de prezența a doi tineri actori care au performat mulți ani pe scena ID Fest: Alexandru Voicu (nominalizat anul acesta la Premiul UNITER pentru Debut) și Vlad Bălan (unul dintre protagoniștii principali ai miniseriei „Valea Mută”, care urmează a fi lansată în toamnă de către HBO România).

Proaspeții absolvenți și tinerii actori vin și ei la ID Fest în număr din ce în ce mai mare. Pe parcursul întregii săptămâni Teatrul Municipal Bacovia și la Berăria cu Noroc din Bacău vor găzdui spectacolele profesioniste invitate în cadrul festivalului. Participanții înscriși în festival se vor putea bucura și de o serie de spectacole cu circuit închis, aduse special pentru ei din facultățile de teatru din țară.

Una dintre provocările cele mai mari ale festivalului este dezvoltarea personală (și potențial profesională) a participanților, care se vor bucura din nou de ateliere special pregătite pentru ei, pe competențe artistice specifice.

17 este numărul ce aduce împreună sute de participanți, zeci de formatori, ateliere de zile ari și un juriu profesionist, care își propun să aducă teatrul tânăr mai aproape de public, indiferent de vârstă Așadar, anul acesta, această simplă pasiune de a fi și de a crea va fi sărbătorită la “un festival cât un carnaval “.

Între 10-19 iulie stagiunea se redeschide la Bacău pentru teatrul tânăr!

Intrarea la toate spectacolele este liberă! Accesul la toate spectacolele invitate este deasemenea gratuit, dar se face pe bază de rezervare telefonică (numere de telefon mai jos).

Rezervări spectacole invitate:
0723 378 300
0756 304 105

Ne revedem în aproximativ

Calendar

< 2018 >
Aprilie
LuMaMiJoViDu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Clipuri recente

Parteneri

 
Primaria Bacau
Teatrul Bacovia
Colegiul Karpen
Logotip
Beraria cu Noroc
Leo Club
The Stage
Praktiker
Oblio
Cafe du Theatre
Club Principe
Bliss Coffee
 

Sponsor de tradiție

 
Grafit Invest
 

Sponsori

 
Agricola
Aqua Carpatica
UniCredit
BCR
The One
Pambac
Selgros
Autobild
CLD
TCE
Luca
CAR
Pensiunea Studio
Galeriile Karo
Aerostar
Zip
Beauty Palace
Moldoglass
Salon Loeradana
Arena Fitness
Flando
Roma Food
Sephora
Mineli Boutique
Mini Brezel
Orange
Sisters Grill
10 Tavoli
Planet Burger
Florida Service
The Summer
 

Parteneri media

 
Desteptarea
Ziarul de Bacau
Yorick
LiterNet
Radio Guerrilla
Kristofer
Supliment Cultura
Sapte Seri
Sub25
Revista Plic
Dissolved Magazine
Umblat.ro
Bacaul.NET
Stiri ONG